Sunday, September 26, 2010

Idaman kaLbu

Ok.Hari ni tibe2 dlm bas masa on de way balik kampus,asyik teringat kat Step Up 3 jew.bajed ada kaitan lah dgn plakon hensem tu..

Padahal kt dlm kepala otak pk projek MicroP yg xsiap,n also eNglish assgmnt yg selambak tu.

Jadi,balik2 on lappy search Step Up 3.Bru igt yg nk donlod video dance dorg.

When I watch diz movie,it reminds me dekat ur dreams.Bkn dream g terbang cam Edward twilight,or jadi filmstar mcm Angelina Jolie aka Angolino Jowolie edisi jawa.

Bila msk kaki kt UMp, I wonder what will happen.mcm pelik je.Scr jujur,mmg pelik sbb b4 ni amek cos bio.dr skola menengah,smpi ke Matrix,still bio.sbb cita2 masa kecik nk jd Doktor.Bkn Engineer.knp begitu?
mari kita check balik.



klu mak tye nk jdi ape?dri sendri xtaw.sbb masih mentah dlm dunia perfileman realiti.Last2 mak kata,
"jadi peguamlah.duit byk.boleh beli mak rumah banglo 1,kereta 2.1 kreta g pasar,1 kreta g jenjln."
Lalu,dgn naif yg teramat,bernekad nk jd peguam.

klu ayah tye nk jdi ape?muka lebih blur dr biasa.Dgn bangga dan confident,menjawab
 "nk jd peguam"
konon2 nnti ayah kate, "Wah!bgs ank aku.da ade matlamat hidup yg tetap".
Ok.xmungkin.
Tapi ayah kate "Jadi doktorlah.nnti ayah sakit boleh rawat ayah."
Dgn confiusnye,bernekad sekali lgi nk jdi doktor pulak.

hari demi hari berlalu,tahun demi tahun berlalu,saat demi...ok.suda lebam menaip.

Satu hari di malam  petang  tengahari hari yg sunyi,mak pasang cerita gerak khas.Wah!hebat.membanteras penjenayah dgn penuh bergaya.Dan dan abes cerita tu,kwn ajak g main polis entry.Slalunya dpt jdi polis.Lalu,,bergaya dgn penuh hemah melakonkn watak seperti gerak khas tdi.
Muka mereka masih lagi jambu2 belaka.

Skali lgi,cita2 skrg ade 3.peguam,Dr.,& poLis.








VS




Tu kira nasib baeklah xdengar hasutan kwn2 spya xmemilih Sailormon dan power rangers sbgai cita2 yg terunggul.


Msk sekolah menengah,cikgu kata klu nak jd peguam,kena pOwer history.nk jadi Dr kna power Biology.
pOlis?da out off list sbb masa hari sukan,nk dpt tmpt ke 3rd last pon pyh.slalu dpt 2nd last.Jadi,cita2 sbgai polis kalah tanpa bertanding.

Tanpa diduga,cikgu bio sgtlah bengis.salah tulis date pon kena marah xhengat.klu date sala cket pon kna marah,apetah lgi soklan2 cepumas bio.jadi,ketaq xketaq jgklah stdy bio.Kira bila mkn,tdo,mandi,bkn igt muka pakwe2 gantang,tp muka bengis cikgu bio.

Akhrnya,memilih bio sbgai priority sbb dpt ok cket dr sejarah.

Tpi bila msk Matrix,sgt xberminat dgn itu bio.sy mahu curang![amaran:curang yg ni xpe.dibenarkan] nk yg 1 lagi.physicz.Dgn tegarnya,menukar ke engineerg course,Electric n Electronic.



back to msk kaki ke ump, harap2 diz is de last ambition I ever had.haha.titik.xde koma2 dah.

kawan2,klu betul nk jd engineer,pointer kna power.atleast 3.5 above.klu yg bwh2 tu,,org xpndg sgt dah.
apa maksudnya itu??Stadi lebih la kamo.xkan xphm bahasa lgi?!




2sem da berlalu.2nd sem pointr agk jatuh ats sbb2 yg xkomersial(private).Jadi,chance skunk kat 3rd sem.Agk2 nk score kat 5,6,7,8 sem tu,payah cket sbb subjek mkin susah.betul?Tyme nilah nk tnjk belang  power.mcm ni nak target sumthing.




Jadi,untk capai azam,bkn capai azam ank cik timah,,I deal wif my sis.Klu dpt DEKAN dis sem,,buy me a Guitar.Birthday gift n Dekan gift.benda yg nk sgt2 dlm hidup,selain nk adik.haha
Klu deal dgn mak,mmg xlayan lah.da pnt fara fauzana ckp Layannn....tp mak buat dek jew.










Next2.back to Step Up 3.Ape kaitan dgn my ambition,my dreams?




Klu perasan(sapa yg tgk crita tulah),guy tu amek cos elctric.same wif me.Dkt final battle,dorg pya baju tuka mcm2 warna.Fuhh..SEMART xhengat.betul2 ke invent elctronic kt benda alah tu?tp my bro said dat yg tu effect semata2.baju tu kosg jew.


Xpelah.[hampa]


If i could make sumtg dat very colourfull,fun,buat org lain hapie mcm dlm film tu,datz de best thing ever happen.Invent sumtg yg unic but interesting.Can I? xya pk bout Kichoff Law,BJT,suma2 prinsip.Just do it wif fun.Haish.









Then,dy dance n also amek dat engineerg cos.2 very different things.Kire dy buat ape yg dy nak even mula2 dy xnk dance sbb family dy.Wahh..klu evry mOvie I describe moral of the story mcm crita ni,mau xlebam.
Sgt mengaku yg addict to mOvie ni sbb full wif dance.Nice..

pelik,tp benar.nO photoshop pliz.

Picture of Unfortunately placed ads.









Ad on the bus reads: "If you don't have GIO Third Party Property Insurance, we suggest you don't hit this bus" 














World laziest people








Sgt malas nk mengemis?





laziest surfer.




mls nk protest.

Disgusting Things found in food


Dead mouse found in curry souce



Oven glove found in Hovis loaf

Chicken head found in McDonald's Happy Meal

7-inch knife found in a Subway Bun


Dead frog found in a Diet Pepsi can


Finger found in frozen custard


Dog poo
A family accused chefs of serving poop in their ice cream after they complained about noise during a football match. 

Photos taken at perfect time
Top 50 Photos Taken At The Perfect Time

Top 50 Photos Taken At The Perfect Time

Top 50 Photos Taken At The Perfect Time

Top 50 Photos Taken At The Perfect Time

Top 50 Photos Taken At The Perfect Time

Top 50 Photos Taken At The Perfect Time

Top 50 Photos Taken At The Perfect Time

Top 50 Photos Taken At The Perfect Time

Top 50 Photos Taken At The Perfect Time

Top 50 Photos Taken At The Perfect Time
source>>
Oddee.com

Thursday, September 23, 2010

SLagi Ayah masih aDe



Sila play untuk effect yg lebih mendalam.





Entri ni sy buat ats permergian seorg insan bergelar ayah.Today, 7.25am on 23/9/10,, my best fren kol me.dgn blur2 sy mnjawab..Byi mcm gelak2.cm nanges pOn ade.sy mula kOnpius.

 "jgnlah main2..nape?aku ngantok ni"

kdengaran byi mnanges.hadOi.aku mula bgn dr katil.knapa plak ni?

"ika.ayah aku da xde."semakin kuat tangisan dy.

Gugur jantung bila kata2 tu keluar dr mulut dy.Kalau lah aku dga da gugur jantung,dy sbgai ank,apatah lagi.kan?

berkali kali aku tnya, "betul ke?jgnlah main2"

Yang aku tahu,Rumate dy tolg hantar g terminal bas.bas ke perak.Im not sure dy balek sorg or ade yg teman.aku kampus lain.so,xnmpk whats happening tyme tu.dy ckp xbyk mcm biasa..xbyk yg aku dpt tnya.Secara specificnya,ayah dy sakit ape,or benda2 lain,aku xdpt nk jwb.better tye dy nnti.-kredit to UMP student yg knl dy.-

Mari sedekahkan Al-fatihah kpda arwah.


Bila dlm claz.ramai yg tnya,knapa dy xdtg?berat rasa nk mnjwb.xsampai hati nk ckp wlupn itu lah hakikat.

Ya Allah,dugaan apekah yg diberi ni?Tabahkanlah hati dy.

Aku mula terbygkan family aku kat Peejay.Mcm mana klu aku kat tmpt dy?Mcm mana klu salah 1 dr diorg xde lg?adkh aku akn mnjadi seorg yg kuat, atau sebaliknya?

U see,mcm anggota badan.klu kaki hilang sebelah, still boleyh move on.Sape kate xboleyh hidup?mybe boley replace dgn kaki palsu or tongkat.but still not de same kan?Still rasa lain.Still rs ur life not complete.



1. "Setiap pertemuan,pasti ade perpisahan" familiar wif this quote?
2. Pertemuan = happiness, perpisahan = pain.

Klu mskn dlm equation 2 dlm 1,Setiap happiness,pasti ade pain.
Ok.Bm n eNglish sy agk psr mlm.Harap maaf.

betul la kan. Kita xakn alwys hapie jew.

SO,lOve them like the wOrld ends tOmorrow.

Wednesday, September 1, 2010

Laki2 test Market VS GegurL Gedik


Tetiba aku nk buat entri ni bile tebaca 1 bLog yg almost mengkondem gegurl.Mengatakn bhwa gegurl itu gewdix@gewtix@yg sebenarnya,,gedik.Aku xtaw la klu2 dy tu lessy gaybOy ke x.tu laen crita.



   Tp dlm bLog dy ade crita yg dy de kutuk sorg pompn tu.gedik la,geLi2 lah,,tp last2 tesuka kt pompn tu sbb actly dat gurl xlah steruk yg dsangka.Nampak x??Nampak x??Dont judge people at your 1st impression.betol pe Org2 tua kata,,xknl maka xtaw.

   Contoh paling snglah,,klu aku kate Laki2 ni bjed chantek hawt,macho,buaya darat,xsetia,apelah bagai.Then,,kaum laki2 akn kata,,”xsuma laki2 camtu”.Camtu jgklah gegurl.xsuma comel gedik2.betoL?


Tu intro2 jew.Utk mmbls balik kata2 mamat itu.

  " Lelaki suka test market.da mmg sifat smulajdi kowt".heh!!!ape kejadahnya itu?aku mcm xbape nk phm ayt ni.

Benda ni plg nmpk kat Fb lah.skunk ni bdk2 umo 5taon pOn da ade fb.yg aku umo 18 br nak blaja buat.deym.Kenapa aku kata kt fb,,sbb hampir hari2 aku tgk muka fb.

Back tu topic,,kat fb tu kan ade tmpt chat.Kdg2 Org yg kita xbpa nk knl pon chat dgn kita.Tye khabar lah bgai.Klu fb tu gegurl pye,,laki2 lah yg rjin mengechat.n vice versa.
                     Ok.biLa bengkek stat jd Wolverine ke huLk klu cmni?

Part ni yg aku kurg minat bila aku taw hal ni dari laki2 sndri.iaitu: (4 sum1 yg br nk knl2 la.yg da knl tu laen crita k)

>>klu gegurl tu mlyn chat tu,,mknanya gegurl tu gedik.Melayan je.Kire dikatakan agk market lah laki2 ni.

>>klu gegurl tu buat bOdo muka slumber xlyn lgsg,kate gegurl tu bjed hawt,sombong.Skt ati sbb xmarket.(-_-)”

Gedik mcm ni ke?

Wadafushh.

Ade pulak market xmarket kan.

  Bagi aku,,stakat nk member2 xde hal punya.bkn nk kawin pon kan.

Slalunya approve friend tu sbb ada mutual friend yg ramai.betul?Dari situ kita taw yg bdk tu pon stdy tmpt yg sama.

Lepas tu,chat.Common2 pon tye bnda yg sama.”stdy kat cni jgk eyh?cos ape?xpenah nmpak pon”.Last2 kita taw yg tmpt stdy sama.Cuma xpenah knl.Ok pe.dpt knl2.kawan bia ramai.
Jadi,,xde isu market xmarket.


video

Bruna Mars-Just the way u are.but diz one is Acoustik cover by Matt Bailis.Semart.

Ok fine.klu yg tdi tu ayt nk knl mmbe2 sekolej.

Ni ayt nk test market>> “Hi u,,u comel.kita kapel nk?”.Terang2 ayt ni poyo2 je.

Test market,test skill,test kemachoan,,xde makna lah.Dlm alam maya plak tu.Suma org buleyh buat ayt.Kdg2 tu,org lain yg tolg jwbkn.buat malu jew klu kate diri tu cukup market hanya dlm alam maya.



aku rasa Org yg nk test market ni sbb dy nk tgk ayt dy power x.Salunya muka dy xberapa jambu.ala kadar ja.Sbb tu la dy suka menjambu.haha.Yelah,,klu muka market mcm Zac efron,Fahrin ni,terang2 dy taw yg diri dy tu agk jambu.xpyh nk tanya,compem2 ade je mata tga usha baek punya.xpyh susah2 bikin esei nk test market.


Hal gurl gedik tu aku rs depends kt bdk tu sndri.Mungkin habitat smulajadi,nk attention or saje buat2 tu aku xtaw.

Senang cerita,kenal betul2 human being tu mcm mana.Klu setakat knl 6 taon kat chattg,xpena jpe tp kate "aku knl hati budi dy,dy lah soul mate aku." xpayah la.sbb benda tu tulisan semata-mata.

                               Sekadar gambar hiasan
Ok.no hurt feeling or tacing2.Cantek mOkcik kt ats ni.